Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Kalorifer Kurulumu

Kahramanmaraş Kalorifer Kurulumu

Günümüz şartlarında ev, iş yerleri ve daha birçok yerde yaygın kullanılan doğalgaz sistemlerinde biri kalorifer tesisatlarıdır. Genel olarak kalorifer sistemi, ısı enerjisi üreten cihaz veya cihazların oluşturduğu ısı enerjisini ortama gönderecek olan sisteme iletilmesidir. Kullanım olarak özellikle kış aylarında ortamların istenilen sıcaklığa ulaşmasını ve sabitlenmesini sağlayan bu sistemler en çok tercih edilen sistemler arasındadır.

 

Bu kadar yaygın ve kullanışlı olan bu sistemlerde en önemli faktör sistemin kurulumu ve montajı sırasında doğru yöntemlerin kullanılmasıdır. Bu yöntemlerin uygulanması aşamasında yapılan hatalar, ortamın yeterince ısıtılamaması veya çok fazla ısınması, ortam sıcaklıklarında dengesizlik oluşmasına yol açabilir. Prizma Isı olarak, sizlere deneyimli teknik ekibimiz ve son teknoloji sistemlerimizle en doğru ve en güvenilir şekilde bu hizmeti vermekteyiz.

 

Kalorifer Tesisatı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Özellikle kış aylarında yoğun şekilde kullanılan bu kalorifer tesisatı, hem ekonomik olarak hem de konfor olarak bize geri dönüş sağlaması beklenmektedir. Doğru uygulanmayan veya yanlış uygulamalarla yapılan bir kalorifer tesisatı özellikle ekonomik olarak maliyeti arttırmaktadır. Aynı zamanda faturalarınıza bu durum olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Bu sebeple tesisat yapım aşamasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

 

1) Kalorifer borularının doğru yerlere döşenmesi ve döşenme tekniğidir. Boru döşerken düz devam etmesi, en az şekilde dirsek kullanılması gereksiz ısı kaybının önüne geçmektedir. Bu sayede büyük ölçüde tasarruf sağlamaktadır.

 

2) Kalorifer peteğinin döşeneceği mahalin alanına göre uygun boyutta olmasıdır. Küçük bir alana büyük bir petek, büyük bir alana da küçük bir petek tercih etmek ısı kayıplarına ve fazla enerji harcamaya neden olmaktadır.

 

3) Kalorifer tesisatında en önemli noktalardan biri kombi yeri seçimidir. Sıcak su ihtiyacının olduğu mahallerdeki su ihtiyacını karşılamak için kombi enerji harcayacaktır. Bu mahallere ne kadar yakın konumlanırsa o kadar tasarruf sağlanacaktır.

 

4) Bir diğer önemli konu kombi seçimidir. Kullanılan marka ile performans paralel olarak değişir.

 

5) Kalorifer tesisatında döşenen su borularının dolaşımı da önemlidir. Az dirsek kullanımı ısı kayıplarını azaltarak tasarruf sağlar.

 

6) Son olarak ise bakım ve temizliktir. Tüm tesisat elemanlarının her yıl bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Peteklerin ve kombinin performansı buna bağlı olarak artış göstermektedir.

 

Kalorifer Tesisat Yöntemleri

 

Öncelikle kalorifer tesisat kurulumu konusunda önemli olan birçok nokta ve konu vardır. Bu sistemlerin kurulumu için bir mühendislik firması veya deneyimli ve konu hakkında bilgili tesisat ustası ile iletişime geçilmelidir. Başlıca tesisat yöntemleri:

 

1) Plastik tesisat: Sıva (süpürgelik) üstü kalorifer tesisatı / Sıva altı kalorifer tesisatı,

 

2) Şap altı kalorifer tesisatı,

 

3) Yerden ısıtma tesisatı,

 

Biz özellikle çok kullanılan süpürgelik üstü kalorifer tesisatı hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz.

 

Kalorifer Tesisat Yöntemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Bir yapıda hangi tip kalorifer sistemi uygulanacağına karar verirken önemli üç noktaya dikkat ederiz. Bunlar:

 

1) Binaya uygulanmış ise izolasyon yapısına,

2) Yapının veya dairenin kullanılıyor olup olmadığına,

3) Uygulanacak ısıtma işleminin ne kadar süre yapılacağına olarak söylenebilir.

 

Kalorifer Tesisatında Kullanılan Yakıcı Cihazlar

 

Her binaya ve her yapıya uygun şekilde tercih edilebilen yakıcı cihaz tipleri vardır. Bunları sıralarsak:

 

1) Kombiler

2) Doğalgazlı kazanlar

3) Kat kaloriferleri

 

Süpürgelik Üstü Kalorifer Tesisatı

 

Süpürgelik üstü kalorifer tesisatı, kombi kazan gibi yakıcı cihazlardan başlayarak kalorifer tesisatının panellere kompozit plastik borular, folyolu borular veya bakır borular aracılığıyla süpürgelik üzerinden kelepçe ile bağlanarak götürülen tesisat şekline süpürgelik üstü kalorifer tesisatı denmektedir. Süpürgelik, duvarların dip kısımlarına uygulanabilen ve döşeme ile birbirine bağlayan bir malzemedir.

 

Süpürgelik Üstü Kalorifer Tesisatında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Süpürgelik üstü kalorifer tesisatında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan önemlisi seçilecek cihazın mahalidir. Mümkün oldukça sıcak su hattı kısa tutulacak şekilde mutfak, banyo gibi mahaller tercih edilmelidir. Bu yakınlık, sıcak su hattı mesafesini kısaltarak ihtiyaç durumunda daha hızlı sağlanması sağlayacaktır. İkinci nokta tesisatın belirli hatlara bölünmesidir. Aynı zamanda tesisat çekilirken yine kısa mesafe tercih edilmelidir, böylelikle panellere gelen suyu daha verimli şekilde ve çabuk ısınması sağlanmış olacaktır. Ayrıca yapılacak tesisat ekonomik şekilde planlanmalı ve profesyonel kişiler tarafından güvenilir şekilde uygulanmalıdır.

 

Prizma Isı aracılığı ile Kahramanmaraş kalorifer kurulumu hizmetinden faydalanabilirsiniz. Sitemizde yer alan iletişim bilgileri üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.