Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Afşin İlaçlı Petek Temizleme

Afşin İlaçlı Petek Temizleme

Ülkemizde kış ayları oldukça soğuk geçmektedir. Bu yüzden birçok ısınma aracı kullanırız. Bu ısınma araçları arasında en popülerlerinden biri kombilerdir. En etkili ısınma araçlarından biri olan kombilerin yılda en az bir kere bakımı yapılmalıdır. Düzenli olarak bakımı yapılmayan kombiler birçok problemi de birlikte getirir. Eğer kombilerinizin bakımını yaptırmazsanız, kombinizin ısı etkisi düşecektir. Böylelikle ısınmak için kombinizi daha yüksek derecede yakmanız gerekir. Bu da faturanıza fazla ücret yansıması demektir.

 

Birçok insan kombi temizleme işinin uğraştırıcı olduğunu düşünür. İşin aslı çok basit bir işlemdir. Afşin ilaçlı petek temizleme yöntemi ile kısa bir sürede petekleriniz temizlenmektedir. Bu sayede yüksek fatura tutarlarından tasarruf edersiniz. Ayrıca, zamansız oluşan kalorifer arızalarından da kurtulmuş olursunuz. Zamansız oluşan kalorifer arızaları kullanıcıları oldukça zor durumlara sokabilir. Soğuk geçen kış aylarında, kombinizin ısıtmaması oldukça sağlıksız durumlara yol açabilir. Firmamız, uzman kadrosuyla petek temizleme işlemi yapmaktadır. Bu tür durumlara maruz kalmamak için firmamızla iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

Petekler Neden Isıtmaz?

 

Kalorifer peteklerinin veriminin düşmesinde birçok neden vardır. Bu nedenlerden biri olarak kalorifer peteklerinin içinde biriken hava gösterilebilir. Peteğin içindeki bu hava olan yere ulaşılması mümkün değildir. Bu yüzden peteklerin üst kısımlarında bu hava birikir ve ısınma problemi ortaya çıkar.

 

Eğer kaloriferinizin havasını boşalttığınız durumda kaloriferin içindeki su pis ise kalorifer petek temizleme işlemini yapmanız gerekir. Bu işlem düzenli olarak yapılması gerekir. Aksi takdirde kalorifer peteklerinizin ısıtmamasının nedeni kalorifer peteklerinin temiz olmamasıdır. Uzun süreli kalorifer temizleme işlemi yapılmaz ise kaloriferlerinizin için pis olacaktır. Alt kısmı pislik ile dolan kaloriferin ısınma performansı da düşecektir. Yetkili bir firma ile temas haline geçmeden önce kaloriferlerinizin havasını alarak bu durumu tespit edebilirsiniz. Kalorifer havasını almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

 

1) Kalorifer havası alma işlemini gerçekleştirmeden önce bir purjör anahtarı temin etmeniz gereklidir.

 

2) Kaloriferin içindeki hava akışı bittikten sonra su akışı başlar. Bu işlem sırasında anahtarla sağa doğru çevirip kapatabilirsiniz.

 

3) İçerisinden havası alınan peteklerin performansı bu işlemden sonra daha iyi olacaktır.

 

İlaçlı Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

 

İlaçlı petek temizliği işlemi kullanıcıları uğraştırmadan yapılan bir işlemdir. Birçok kullanıcı bu tür durumların uğraştırıcı olduğunu düşünmektedir. Ancak bilinenin aksine kalorifer peteği temizleme işi oldukça kolay bir işlemdir. Eğer peteklerinizi düzenli olarak temizlemezseniz kış ayında ısı problemi yaşayabilirsiniz. İlaçlı petek temizliği, firmamız tarafından sağlanan makine ile gerçekleşmektedir. Deneyimli ustalarımız tarafından yapılan bu işlem kısa sürede bitmektedir. Kalorifer petek temizleme işlemi şu aşamalardan oluşur:

 

1) Makine, petek temizliği için en uygun noktadan kalorifer peteğine bağlanır.

 

2) Kalorifer petek temizleme sıvısı ile peteklerin içerisindeki pislik ve kireçler temizlenir.

 

3) Kalorifer tesisatı basınçlı makine ile temizlenir ve tesisatın içindeki kalan kimyasal temizlenir.

 

4) Temizlik işlemi bittikten sonra kalorifer peteklerinizin havası alınır.

 

5) Daha sonra kombi temizlik filtresinin bakımı ve kontrolü yapılır.

 

6) Son aşamada petekler ısıtılarak kontrol edilir ve kullanıcıya teslim edilir.

 

Kalorifer temizleme işlemi, kalorifer havası alma işlemi gibi evde yapılamaz. Deneyimli ustalar tarafından yapılması gereken bu işlem, peteklerinizin verimini artırır. Eğer petek temizliğinden yüksek performans almak istiyorsanız, ilaçla petek temizleme işlemini yapmalısınız. Böylelikle hem daha iyi ısınır hem de faturalarınızdan önemli ölçüde tasarruf edersiniz.

 

İlaçla Petek Temizleme İşlemi Sonrasında Neler Yapılır?

 

Petekleriniz temizleme işlemi bittikten sonra peteklerinizin içinde bulunan kimyasalın temizlenmesi gerekir. Eğer bu kimyasal temizlenmez ise tesisat sistemi, kombi ve petekler zarar görebilir. Petek temizleme ilacının peteklerden temizlenmesi için su ile durulama işlemi yapılır. Daha sonra nötrleştirme denilen işlem ile petek temizleme ilacının kalıntılarından da kurtulmuş olunur. Böylelikle kombi tesisatınız ve petekleriniz zarar görmez. İlaçla petek temizleme işlemi deneyim gerektiren bir işlemdir. Gereğinden fazla kullanılan petek temizleme ilacı kombi tesisatına zarar verir. Bunun sonucunda daha büyük masraflar ile karşılaşabilirsiniz. Ek olarak, her tesisat için petek temizleme kimyasalı kullanılmaz. Eski kalorifer peteklerinde kullanılır ise tesisata önemli ölçüde zarar verebilir. Bu tesisatlar için su ve havayı karıştıran temizleme makinesinin kullanılması daha doğru olur.