Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Afşin Petek, Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı

Afşin Petek, Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı

Doğalgazın giderek yaygınlaşmasıyla kombi teknolojisi, konut ve iş yerlerinin ısınma ihtiyacını karşılamakta merkezi bir konum elde etmiştir. Hafif olmaları, kolay taşınmaları, sessiz çalışmaları gibi özellikleri sayesinde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ısınma yöntemleri arasında olan kombilerin bakımı da verimlilik açısından oldukça hassas bir noktadır. Prizma Isı, Afşin ilaçlı petek ve tesisat temizleme, kombi bakımı hususlarında hizmet vererek kullanıcıların ısınma maliyetlerini düşürmelerine ve cihazlarından verim almalarına yardım eder.

 

Konunun uzmanları her sene en az bir kere kombi bakımı yapılması gerektiği hususunda kullanıcıları uyarmaktadırlar. Mümkünse kombilerin daha az kullanımda olduğu dönem olan yaz aylarında veya soğukların başlamasından hemen önce petek, tesisat temizleme ve kombi bakımı yapılması tavsiye edilmektedir. Böylelikle kombi ve genel olarak tesisatın yüksek verimle ve sağlıklı çalışması amaçlanmaktadır. Bu da ısınma konforunu yükseltirken faturaların da makul bir seviyede kalmasını sağlamaktadır. İşinin ehli kimselerce yapılan bakımlar sayesinde hem mevcut arızaların giderilmesi hem de gelecekte oluşması muhtemel problemlere karşı önceden tedbir almak mümkün hale gelmektedir.

 

Tesisat ve peteklerin temizlenmesi ve kombi bakımı ısınmadan elde edilen verimi artırırken hem de faturaların düşmesine ve kombi kullanım ömrünün uzamasına imkân vermektedir. Bakımları aksatılan kombiler zaman içerisinde umulmadık kaza ve problemlere neden olabilmektedir. Uzman kişilerce yapılan bakımlarsa arıza ihtimalini düşürmektedir.

 

Petek, Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımının Önemi

 

Uzun yıllar boyunca kullanımın getirdiği toz ve pisliğin kombi, petek ve tesisatta birikmesi ısınma veriminin düşmesine sebep olmaktadır. Kombinin hayati noktalarından olan yanma odası ve brülörün temizlik ve bakımının yapılması ısınma sisteminden alacağınız verimin artmasını ve tesisatın sağlıklı çalışmasını doğrudan etkilemektedir. Zaman içerisinde kombiyi dolduran toz ve kirler bir süre sonra termostatların ısı ölçümlerinde sapmalara sebep olmaktadır. Bakım ve temizlik işlemleri kapsamında genleşme tankının da kontrolü sağlanarak basıncın istenen düzeyde tutulması sağlanır.

 

Tesisat içerisinde kombinin konumu peteklerden daha yüksek bir noktada bulunduğu için devinim esnasında su içerisinde bulunan kireç ve tortular zamanla peteklerin alt kısımlarına çökerek birikmeye sebebiyet vermektedir. Böylelikle zaman içerisinde peteklerin alt kısımlarında üst kısma oranla hissedilir bir sıcaklık kaybı meydana gelmeye başlar. Bu göz önüne alındığında petek temizliğinin önemi daha dikkate değer halde gelmektedir. Peteklerde gözlemlenen bu tür performans kayıpları uzman yardımı gerektiğinin işaretini vermektedir. Petek, tesisat temizleme ve kombi bakımı sonrasında bir taraftan maliyetler düşerken bir taraftan ısı konforunun artışı sağlanmaktadır.

 

İlaçlı Petek ve Tesisat Temizleme Nasıl Yapılır?

 

Prizma Isı olarak sunduğumuz bakım hizmetlerinden biri de ilaçlı petek ve tesisat temizlemedir. Sitemizde yer alan iletişim bilgileriyle bizimle irtibata geçerek Afşin genelinde bu hizmetten yararlanmanız mümkündür.

 

Kalorifer peteklerinden alınan ısı veriminin düşmesinde çok sayıda etken bulunabilmektedir. Örneğin petek içerisinde hava birikmesi peteklerin sağlıklı ısınmasına engel olur. Peteklerin hava biriken üst kısımlarına sıcak suyun ulaşması mümkün olmamaktadır. Peteklerin ısı performansını etkileyen bir diğer etkense zaman içerisinde biriken kir ve kireç tortularıdır. Bu da yine benzer şekilde peteklerin alt kısımlarında yoğunlaşarak hissedilir bir ısı kaybına yol açmaktadır. Bu nedenle peteklerin en az 2 yılda bir bakımının yapılması gerekmektedir. Peki, ilaçlı petek ve tesisat temizleme nasıl yapılır?

 

1) İlaçla petek temizliği için belirli bir noktadan seçilen peteğe makine bağlanır

 

2) Kalorifer temizliği için üretilmiş özel ilaçla peteklerde bulunan kir, kireç ve tortular giderilir

 

3) Basınçlı makine ile tesisat tümüyle arındırılır ve sonrasında ilaç tahliye sistemden edilir

 

4) Temizlik ve tahliye sürecinin ardından her bir peteğin havasının alınması işlemi gerçekleştirilir

 

5) Kombinin temizlik filtresi kontrol edilir ve bakımı yapılır

 

6) Sonrasında yarım saat boyunca petekler açık bırakılarak test edilir ve teslim edilir.

 

İlaç ve makine ile yapılan temizleme işlemi, peteklerin havasını almak kadar kolay değildir ve işinin ehli ustalar ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Uzman bir ekibe başvurmak ısınma problemlerinizi gidermek ve hem verimli hem sağlıklı ısınma sağlamak yolunda yaşam alanınız kirlenmeden hizmet almanızı sağlar. İlaçlı petek ve tesisat temizleme fatura giderlerinizi önemli ölçüde düşürmenizi sağlar. Prizma Isı, Kahramanmaraş genelinde ve Afşin özelinde sizlere güvenilir ve yüksek kaliteli kombi ve tesisat bakım hizmetleri vermekten memnuniyet duyar.