Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Petek Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı

Kahramanmaraş Petek Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı

Yaşam alanlarının ısıtılması söz konusu olduğunda günümüzün en yaygın teknolojisi kombilerdir. Ancak gerek daha düşük maliyetler gerekse de ideal bir ısınma bakımından kombi ve peteklerin bakımını gerçekleştirmek büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Prizma Isı, Kahramanmaraş petek tesisat temizleme ve kombi bakımı hizmetlerinde üstün bir kalite anlayışıyla hareket ederek yaşam alanlarınızın ideal bir ısıtma sistemine kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

 

Enerji verimliliği açısından bakıldığında kalorifer tesisatınızdaki pas ya da buna benzer materyaller, hem ısı seviyesini düşürecek hem de ısınma için ödemeniz gereken maliyetleri yukarıya çekecektir. Bu anlamda petek ve tesisat temizliği, bu türden istenmeyen atıkları gidererek ısıtma sistemlerinizin çok daha efektif bir biçimde çalışmasını sağlar.

 

Kalorifer peteklerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri peteğin bazı bölgelerinin ısınırken bazı bölgelerinin soğuk kalmasıdır. Nitekim bu sorunun altında, petek ya da tesisatın pas ya da kir dolayısıyla tıkanmış olması yatmaktadır. Bu tür tıkanmalar ise sıcak su transferini engelleyerek radyatörlerin ısınmasına engel teşkil etmektedir. Dolayısıyla profesyonel ekipler aracılığıyla belli zaman aralıklarında olacak şekilde kombi bakımı ve petek temizleme işlemlerini yaptırmak ısıtma sistemizin karşılaştığı bu türden sorunların önüne geçecektir.

 

Petek - Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı İşlemlerinin Faydaları

 

1) Petek ve tesisat temizleme işlemleri ısıtma sisteminizde biriken atık maddeleri ortadan kaldırarak ısıtma sistemizin optimum düzeyde çalışma sağlar.

 

2) Buna bağlı olarak temizleme işlemleri sayesinde ciddi bir enerji tasarrufu sağlamanız mümkündür. Dolayısıyla yaşam ya da çalışma alanlarınızın ısıtılmasında çok daha az kaynak kullanarak maliyetleri aşağı çekebilirsiniz.

 

3) Petek ve ısıtma tesisatında gerçekleşen tıkanmalar, ufak çaplı sorunlara yol açabileceği gibi sistem arızaları da meydana getirebilecek potansiyele sahiptir. Bu anlamda düzenli bir biçimde bakım yaptırmak bu tür önemli arızların önüne geçerek kombi ve tesisatınızın kullanım ömrünü arttırır.

 

4) Tesisatınızda, eskimeye bağlı gerçekleşebilecek yıpranmaları önemli bir soruna neden olmadan giderebilirsiniz.

 

5) Gerek tesisat temizliği gerekse de kombi bakımı çalışma esnasında ısıtma sistemini zorlayan koşulları minimize eder. Bu da daha verimli bir performansın yanı sıra daha sessiz bir çalışma anlamına da gelmektedir.

 

Petek ve Tesisat Temizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Pek çok insan, gündelik imkanlarla gerçekleştirilen petek ve tesisat temizleme işlemlerinin yeterli olduğunu düşünmektedir. Kısa süreli çözümler için kullanışlı olsa da Prizma Isı olarak bu türden uygulamalara kıyasla çok daha kalıcı çözümler sağlayan teknikler kullandığımızı vurgulamak gerekir. Bu doğrultuda uyguladığımız tekniklerden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

 

1) Günümüzde petek ve tesisat temizlemede en çok kullanılan yöntemlerden biri makineyle temizlemedir. Makineyle petek temizliği esnasında tesisattan çıkarılan paslı ve atık su tuvalet gideri aracılığıyla gönderilir. Son derece hızlı bir işlem olan makineyle petek temizleme sayesinde yaşam alanlarının tüm ısıtma tesisatını 2 saate yakın bir sürede temizleyebilmek mümkündür. Ancak özellikle endüstriyel tesisler söz konusu olduğunda gerek petek ve radyatör sayısı gerekse de ısıtma sisteminin kondisyonu bu sürenin değişmesine neden olmaktadır.

 

2) İlaçlı petek ve tesisat temizleme de Prizma Isı olarak yararlandığımız temizleme yöntemleri arasında bulunmaktadır. Özellikle ana temizlikten sonra gelecekte oluşabilecek paslanma ya da tıkanmaların önüne geçmek için kullanılan bu yöntem, tesisatın verimliliği kadar kullanım ömrünü de son derece uzatmaktadır. Korozyon inhibitörü ismi verilen bir ilaç aracılığıyla gerçekleştirilen bu yöntemde ısıtma tesisatının içerisine bir miktar inhibitör ilave edilmektedir. Korozyon inhibitörü tesisat içerisindeki oksitlenmeyi geciktirerek gerek tesisatı gerekse de kombiyi korumaktadır.

 

Ancak ilaçlı petek ve tesisat temizleme işlemi gerçekleştirirken kullanılan ilacın miktarı konusunda son derece titiz davranmak büyük önem arz etmektedir. Nitekim korozyon inhibitörünün gereğinde fazla kullanılması halinde peteklerin zarar görmesi söz konusu olabileceği gibi bu zarar kombiyi kapsayacak kadar genişleyebilmektedir. Pek çok kullanıcı bu nedenle ilaçlı petek ve tesisat temizleme yönteminden çekinse de aksi takdirde de tam anlamıyla bir verimlilik sağlanamayacağı açıktır.

 

Bu doğrultuda Prizma Isı; gerek ilaçlı petek ve tesisat temizleme gerekse de kombi bakımı konusunda son derece tecrübeli ve işinde uzman ekiplerle çalışmaktadır. Kahramanmaraş petek tesisat temizleme ve kombi bakımı işlemlerinde üstün ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla hareket eden çalışanlarımız, sizler için en ideal ve kalıcı çözümleri sunmayı hedeflemektedir. Daha fazla bilgi ya da hizmet almak için sitemizde yer alan iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.