Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Göksun Petek ve Tesisat Temizliği

Göksun Petek ve Tesisat Temizliği

Göksun petek ve tesisat temizliği sağlıklı bir yoldan ısınmak için mutlaka dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Havaların soğuması ile beraber ısınmak için kombiler çalışmaya başladı. Bütün yaz boyunca çalışmayan kombiler kış aylarında verimli çalışabilmesi için ev veya işyerlerindeki peteklerin ve tesisat detaylı bir şekilde temizlenmesi, kombinin bakımının yapılması gerekmektedir. Detaylı olarak petek ve tesisatların temizlenmesi, mümkün ise eğer ilaçlı temizlik malzemeleri ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu temizlik işlemi için kullanılacak temizlik malzemeleri şunlardır;

1) Su

2) Petek temizleme kimyasalı

 

Belirtilen bu iki malzeme ile tesisat temizleme, petek temizleme ve kombi bakımı yapılır. Su her temizlik için olmazsa olmaz maddedir, petek temizleme kimyasalı ise petek içerisinde ve tesisat borularının içerisinde bulunan bakterilerin yok olmasını sağlayan ilaçtır. Petek ve tesisat temizliğinin yapılabilmesi için profesyonel olarak temizlik işini yapan kişilere teslim etmek daha sağlıklı olacaktır.

 

 

Petek ve Tesisatlar Nasıl Kirlenir?

 

Kombi içerisinden çıkan sıcak su, peteklerin ve tesisat borularının içerisinde dolaşım sağlar. Zaman içerisinde suyun dolaşımı esnasında oluşacak olan kireç, tortu ve bakteriler yüzünden tesisat boruları, kalorifer petekleri tıkanır. Bundan kaynaklı olarak sıcak suyun akışını engellenir. Doğal yoldan oluşacak olan kireç, tortu ve benzeri etkenlerin engellenmesi mümkün değildir. Bu tıkanıkları engellemek düzenli olarak kalorifer peteklerinin, kombinin ve tesisatın kontrolü sayesinde gerçekleşir. Düzenli olarak kombi bakımını yaptırmak ısınma sorunlarını ortadan kaldırır ve sağlıklı şekilde yaşam alanının ısınmasını sağlar.

 

İlaçlı Petek ve Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Petek ve tesisat temizlikleri iki gruba ayrılmaktadır. İlaçlı petek, tesisat temizliği ve ilaçsız petek, tesisat temizliğidir. İki temizlik türü içinde pompa etkisi sağlayacak kompresör gerekmektedir. Kombinin bakımına ve petek, tesisat borularını temizleme işlemine başlamadan önce tesisat vanaları kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde temizlik sırasına yaşanacak herhangi bir kazadan korunma sağlanacaktır.

 

Kombi ve Petek Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

1) Tesisat vanalarının kapatılması

2) Petek ve tesisat borularının içerisinde ki suyun boşaltılması

3) Temizlik sonrası için giderin belirlenmesi

4) Gerekli kontroller sağlandıktan sonra temizliğe başlanması

 

Kombinin bakımı ve petek, tesisat boruları temizleme işlemi için bu 4 aşamaya dikkat ederek sağlık bir şekilde temizlik işlemi gerçekleştirilir.

 

Kompresör cihazı hazır hale getirildikten sonra cihaz üzerinde bulunan hortumlar bağlantı noktalarına bağlanır. Cihazın içerisinde bulunan petek temizleme ilacı, kompresör cihazının sağlamış olduğu basınç ile petek ve tesisat boruları içerisine pompalanır. Bu sayede tesisatın ve petek içerisinde bütün yaz birikmiş ve ısınma sorununa yol açacak bakteriler temizlenecektir. Bu basınçlı temizleme işlemi 3 saat sürmektedir. Ancak tıkanıklığın yoğunluğundan dolayı temizleme işlemi 5–6 saat sürebilmektedir. Tesisatın içerisinden çıkacak olan kirli ve ilaçlı su belirlenmiş olan gider noktasından atılır. Bu sayede tesisat boruları,  kalorifer petekleri temizleme işlemi bitecek ve sağlık bir şekilde ısıtma işlemi gerçekleştirecektir.

 

Petek Temizliği Kaç Yılda Bir Yapılmalıdır?

 

Yaz aylarında kullanılmayan kalorifer petekleri ve kombiler zaman içerisinde dolaşım kanallarında tortu birikimine ve bu tortu birikimi ile tıkanıklara ve tesisat borularına ciddi zararlara yol açmaktadır. Kombi ve peteklerin temizlikleri düzenli olarak yapılması halinde sağlıklı olarak ve uzun ömürlü kullanılmasında fayda sağlayacaktır. Kombi ve peteklerin düzenli olarak 2 yılda bir temizlenmesi ideal süredir. Ancak tercihe bağlı olarak da temizlik işlemi yaptırılabilir. Tavsiye üzerine 2 yılı geçirmemek en sağlıklı süre olacaktır.

 

Kombi ve petek temizlik işlemlerini, temizlik ve bakım işine hakim, tecrübeli, profesyonel kişilere yaptırmak daha sonrasında oluşabilecek aksaklıkların arkasında güven sağlayacaktır.

 

Kombi Bakım ve Petek Temizliğinin Faydaları Nelerdir?

 

Sağlık bir şekilde kombi ve kalorifer peteklerinin temizlenmesinin bir çok faydası bulunmaktadır. Kombi bakımı ve kalorifer temizliği ev ve işyeri ekonomisine katkı sağlanacak aynı zamanda ev ve iş yeri için gerekli tasarruflar sağlanacaktır. Bu sayede hem ev, hem ülke hem de dünyadaki kıt kaynakların korunması ve gelecek nesiller için daha zengin bir dünya sağlanmış olacaktır.

 

1) Kombi bakımı ve petek temizliği sayesinde ev ekonomisine katkı sağlanır.

2) Tesisatın temizlenmesi ile gelecekte oluşacak olan bakterilerin ve tıkanıkların önüne geçilmiş olur.

3) Petek ve tesisat temizliği sayesinde ev ve işyeri içerisinin sağlıklı bir şekilde ısınması sağlanır.

4) Tesisatın düzenli bir şekilde temizlenmesi sağlıklı kalmasını ve kullanım ömrünü uzatacaktır.

 

Temizleme işlemi 3 saat sürmektedir ancak bu temizleme sayesinde kalorifer peteklerinin ve tesisatın uzun ömürler kullanılması sağlanacaktır.