Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Andırın İlaçlı Petek Temizleme ve Kombi Bakımı

Andırın İlaçlı Petek Temizleme ve Kombi Bakımı

Andırın ilaçlı petek temizleme ve kombi bakımı, kış aylarını rahat geçirebilmeniz için çok önemlidir. Gerektiği kadar ısınamayan petekler, bütçenize ve kombinize zarar verebilir. Bunun önüne geçebilmek için petek temizliğinizi aksatmamalısınız. Uzun süreli kullanım sebebiyle kombinizin içerisinde tozlanma olabilir. Kombi bakımı sırasında bu göz önünde bulundurulur ve detaylı olarak temizlik işlemi gerçekleştirilir. İlerleyen dönemlerde kombinizin bir arıza çıkarmaması için içerisindeki bağlantılar detaylıca kontrol edilir ve bir sorun olmadığından emin olunur.

 

Andırın Kombi Bakımı

 

Kombi bacasının fanının kontrolü ve temizliği de büyük bir titizlikle yapılır. Sonrasında kombi içerisinde bulunan su boşaltılır. Gerekli hava ölçümleri yapılır. Gerek duyulduğu halde hava basma işlemi de uygulanır. Sonrasında, gazın hava ile olması gerektiği kadar karışmasını sağlayan bir parça olan brülör’ün bakımı yapılır. Daha sonra tüm haznelerin temizliği yapılarak işlem tamamlanır. Bu bakım kombinizin sağlığı için elzemdir, yapılan işlemlerden sonra kombiniz maksimum performansta çalışacaktır.

 

Andırın Petek Temizliği

 

Peteklerinizin içerisinde bulunan su, zaman içerisinde kireç oluşumunu tetiklemektedir. Bu da tıkanma problemleri ile karşılacağınız anlamına gelir. Tesisat borularında tıkanmalar meydana gelebilir ve suyun dolaşımına engel olabilir. Bu da “Petekler neden ısınmıyor?” vb. soruların en net cevabıdır.

 

Peteklerin içerisindeki suyun kireç oluşumunu artırmasının dışında, çeşitli tortular ve çamurda tıkanıklık sebebi olabilir. Bu etkenlerle karşı karşıya kalan petekler tam performans ile ısınamazlar.

 

Petek Temizliğinin Faydaları Nelerdir?

 

Ödediğiniz doğalgaz faturalarının karşılığını tamamı ile almak istiyorsanız petekleriniz ve tesisatınız temiz olmalı. Herhangi bir tıkanıklık durumunda yaktığınız doğalgazdan aldığınız verim düşecektir. Periyodik petek temizliği ile birçok fayda sağlayabilirsiniz:

 

1) Bütçenizi korursunuz.

 

2) Uzun ömürlü peteklere sahip olursunuz.

 

3) Daha uzun ömürlü bir kombiye sahip olursunuz.

 

4) Olası bir kombi arızasının önüne geçersiniz.

 

5) Daha az yakarak, daha çok ısınabilirsiniz.

 

6) Faturalarınızdan tasarruf edebilirsiniz.

 

Petekler Nasıl Kirlenir?

 

Peteklerin içerisinde sıcak su dolaşır. Bu dolaşım esnasında kireç, tortu ve çamur oluşumu görülmektedir. Zaman geçtikçe bu kirler tıkanıklıklara sebep olur ve suyun peteklerin içerisinde kolayca dolaşmasını engeller. Sıcak su, peteklerde rahatça dolaşamadığı için petekler ısınamaz. Buna kireçlenme sırasında engel olmak mümkün değildir. Dikkat edilmesi gereken tek şey zamanında petek ve tesisat temizliği yaptırmaktır.

 

Petek Temizliği Gerekli mi?

 

Zaman içerisinde oluşan kirler nedeniyle dolaşımı kısıtlanan ve az ısınan petekleriniz olması gerekenden daha az ısınacaktır. Bu durumda ısınabilmek için dereceyi yükseltirsiniz fakat peteklerde su dolaşamadığı için yine de ısınamazsınız. Bu sebeple daha fazla doğalgaz yakarken, ısı olarak karşılığını alamazsınız. İlaçlı petek ve tesisat temizliği işte tam bu noktada sizin probleminizi tamamen ortadan kaldırabilir.

 

Petek Temizliği Kaç Yılda Bir Yapılmalıdır?

 

Genellikle yılda bir kere petek temizliği önerilmektedir. Fakat bütçe sıkıntısı nedeniyle yılda bir kez yaptırmak istemiyorsanız kesinlikle 2 yılı geçirtmemeye dikkat edin. Temizlik 2 yılı geçtiği takdirde petek ve tesisatınızın içerisinde biriken kirler, kombinize ciddi zararlar verebilir. Bu da ufak bir maliyetten kaçarken, daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalmanız anlamına gelir.

 

Gerektiği zamanlarda petek temizliğini yaptıranlar, sorunsuz ve tam performanslı bir şekilde soğuk dönemleri atlatmakta. Faturalarından tasarruf ederken, daha iyi ısınmaktadırlar. Eğer peteklerinizin tam performansta çalıştığını düşünüyorsanız yılda bir kez yaptırmak zorunda değilsiniz. Peteklerinizin yeterli bir şekilde ısınmadığını fark ettiğiniz zaman bakımları yaptırabilirsiniz.

 

Petek ve Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Kalorifer peteği temizleme işlemi, eski yöntemlerle peteklerin yerinden sökülerek banyoda tazyikli su ile yıkanması ile yapılıyordu. Fakat teknolojinin ilerlemesiyle çeşitli özel makineler üretildi. Kalorifer petekleri üzerinde kullanıma uygun özel kimyasallar ile birlikte makine kullanımı ile kolaylıkla petek temizliği yapılabiliyor. Genellikle banyoda ki havlupan bu işi yapmak için en uygun yerdir. Havlupan radyatörü sökülür ve petek temizleme makinesi tesisata bağlanır.

 

Tüm bağlantılar tamamen bittikten sonra, sadece su ile tesisata bir ön yıkama uygulanır. Ön yıkama işleminden sonra özel kimyasal, makinenin içerisine eklenerek, tesisatın içine gönderilir. İlaçlı petek temizliği uygulamasından sonra tek tek peteklerde ki hava alınarak basıncı düzenlenir. Sonrasında kombi 45-60 dk boyunca çalıştırılır ve kimyasalın tesisatta dolaşması sağlanır. Bu işlemden sonra sırada peteklerin durulama işlemi vardır. Tesisatın kirlilik durumuna ve radyatör sayısına göre 3 saat, en fazla 5-6 saat sürebilmektedir. Ortalama bir dairede 6 radyatör bulunur ve tesisatın kirliliğine göre en az 3 saat sürebilmektedir.

 

Andırın ilaçlı petek ve tesisat temizliği sonrasında tesisatınız tıpkı ilk günkü gibi çalışacaktır. Petekleriniz daha iyi ısınacak ve kombiniz daha sağlıklı olacaktır. Siz de bu hizmetten faydalanmayı düşünürseniz sitemizde yer alan iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.