Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Elbistan Petek, Tesisat Temizleme, Kombi Bakımı

Elbistan Petek, Tesisat Temizleme, Kombi Bakımı

Kalorifer sistemleri, doğalgaz kullanımının kasaba ve köylere kadar ulaşmasına paralel olarak iş yeri ve konutların ısınmasında en çok tercih edilir yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda doğalgaz giderlerini düşürmek, tesisattan azami faydayı elde etmek ve sağlıklı ısınmak söz konusu olduğunda kombi, petek ve diğer tesisat elemanlarının bakımı ve temizliği önemli bir tasarruf kalemi olarak belirgin hale gelmektedir. Prizma Isı, Elbistan petek, tesisat temizleme ve kombi bakımı hususlarında siz değerli kullanıcılara yüksek kaliteli güvenilir hizmet sağlamayı ilke edinmiştir.

 

Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı Gerekli Midir?

 

Petek, tesisat temizleme, kombi bakımı gibi hizmetlerin sınırlı bir maliyeti bulunsa dahi hem kombinin ömrünün uzaması hem de ısı performansının artması bakımından geleceğe yönelik sağlayacağı yararlar göz önüne alındığında cihazınızın periyodik bakımını yaptırmak önemli bir yatırım olarak karşımıza çıkıyor.

 

Ehli kişilerce ihmal edilmeden gerçekleştirilen kombi bakımıyla mevcut sorunları seri şekilde gidermek ve dahası gelecekte karşılaşabileceğiniz muhtemel problemlere karşım şimdiden önlem almak mümkün hale gelmektedir. Temizlik ve bakım işlemleri tesisat ve cihazın kullanım ömrünü ileriye taşımakta kritik bir değere sahiptir. Bakımları aksatılan kombi ve radyatörlerde ileride karşınıza problemler çıkma ihtimali giderek yükselir. Bu tür ihmaller ve gecikmeler cihazınızın arızalanmasını ve garanti kapsamı dışında kalmasına sebebiyet verebilmektedir. Düzenli ve ehli tarafından yapılan bakımlar ısınma giderlerini minimize ederken, verimliliği ise en üst düzeyde tutma imkânı vermektedir.

 

Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

 

Yılda bir kere mutlaka kombi bakımının yapılmasın uzmanlarca sık sık hatırlatılmaktadır. Düzenli bakım sayesinde eşanjörden, brülöre, yanma odasından contalara kadar her bir parça kontrol edilerek temizlik ve onarımları gerçekleştirilir. Isı konforu ve sağlıklı ısınma bakımından merkezi noktada bulunan basınç ayarları optimize edilerek deforme olmuş, işlevini yitirmiş parçalar yenileriyle değiştirilir ve temizlikleri yapılır. Prizma Isı’nın Elbistan ve Kahramanmaraş genelinde, ilaçlı petek ve tesisat temizleme, kombi bakımı hizmetlerinden güvenle yararlanmak için sitemizde bulunan iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Tesisat Temizleme ve Kombi Bakımının Önemi Nedir?

 

Bir değerlendirmenin ardından anlaşılmaktadır ki yıl boyu ekonomik ve sağlıklı biçimde ısınmak isteyen herkesin tesisat temizliği ve kombi bakımını işin ehli kişilere danışarak yaptırmaları son derece gerekli ve makuldür. Bakım ve temizliği ihmal edilmiş petek ve kombiler ileride yaşanabilecek muhtemel arızalara sebebiyet verirken, her türlü olası kazanın önüne geçmek emniyet bakımından ciddi bir gereklilik olarak değerlendirilmelidir. Tesisat sistemlerinin düzenli kontrol, bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi, ileride yaşanabilecek her türlü ısı kaybı, performans düşmesi, gaz sızıntısı, sıkışma, tıkanma ve olası patlamaların önüne geçmek bakımından hayati bir öneme sahip görünmektedir.

 

Petek ve Tesisat Temizleme İşleminin Faydaları

 

Peteklerin ve tesisatın temizlenmesi ve kombi bakımının düzenli yapılması sıkça ihmal edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bir sebebi de bu tür bakımların faydalarının kullanıcılar tarafından yeterli olarak bilinmemesidir. Yaşam alanı ve çalışma ortamlarında ısınma konforunun ve veriminin artırılması amacıyla kombi bakımının yanı sıra tesisat ve petek temizleme işleminin de düzenli olarak yapılması şarttır. Yalnızca peteklerde bulunan kirli suyu tahliye ederek petekleri temizlemek mümkün değildir. Veya petek içerisine ilaç dökmekle yetinmek de aynı şekilde doğru bir temizleme yöntemi olmamaktadır. Petekler içerisinde zamanla biriken kir ve kireç tortuları kalınlaşarak peteğin alt kısmında ısı kaybına neden olmaktadır. Yalnızca kombi bakımı yapmak bu sorunu çözmeyeceğinden sürekli derece yükseltmek yoluna başvurulur. Hâlbuki işinde ehil kişilerce yapılacak ilaçlı petek ve tesisat temizleme, kombi bakımıyla birleşince bu problemin tek çözümünü teşkil etmektedir.

 

İlaçlı Petek ve Tesisat Temizleme Nasıl Yapılır?

 

Petek temizliği için kirli suyun tahliyesi ve çeşitli ilaçların petek içine dökülerek öylece bırakılması kesinlikle yeterli bir yöntem olmamaktadır. Kullanılan ilaca rağmen petek içerisinde biriken kir ve kireç aynen kalacağı için bu işlemden bir fayda elde etmek mümkün değildir. Isınma verimi kaybı böylelikle devam eder. İzlenmesi gereken doğru yöntem ise peteğe bu işlem için özel geliştirilmiş kimyasalın dökülmesiyle başlar. İlacın dökülmesinin ardından yaklaşık yarım saat beklenir. Bu sürecin sonunda özel formüllü temizleyici ilaç petekte zamanla birikip katmanlaşmış atıkları eritir. Kir ve kireç tortularının çözülmesinin ardından peteklerin yıkanmasına geçilir. Yıkama süreci sonrasında ileriye dönük korumanın sağlanması amacıyla kirlenmeyi engellemek ve tabakaların oluşumunun önüne geçmek için koruyucu ilaç uygulanır. Böylelikle ilaçlı petek ve tesisat temizleme süreci doğru biçimde sonlandırılmış olur. Bütün işlemler yaklaşık 2 saatlik bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Makine yardımıyla yürütülen bu temizleme işleminin bir avantajı da süreç boyunca peteğin sabit kalmasıdır. Hiçbir söküm işlemi gerektirmeksizin petek ve tesisatınızın temizliği sağlanmış olur.