Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Armadaş Yetkili Firma

Kahramanmaraş Armadaş Yetkili Firma

Doğalgaz hizmetinden yararlanmak için yapılan her türlü faaliyetin ilgili bölgedeki dağıtım şirketlerince sertifikalandırılmış yetkili firmalar tarafından yapılması zorunludur. Kahramanmaraş Armadaş yetkili firmaları da Kahramanmaraş ili genelinde projelendirme, gaz açımı, kombi değişim formu, şofben değişim formu, iş yeri etüt formu gibi işlemleri düzenleme ve yürütme yetkinliğine sahip firmalardır. Doğalgaz hizmetinden yararlanmak isteyen her kullanıcının bu alanda faaliyet yürüten yetkili firmalardan hizmet alması gerekmektedir.

 

Projelendirme ve Gaz Açımı Nasıl Yapılır?

 

Doğalgaz projelendirme ve proje çizimi ancak yetkili firmalara bağlı ehil kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. Söz konusu yetkili kimselerin çizimlerin altında imzası bulunur. Çizimler çoğunlukla profesyonel bilgisayar programları aracılığıyla gerçekleştirilir. Proje çizimlerinin sahadaki uygulamayla tam olarak örtüşmesi kritik bir önem taşır.  Autocad benzeri programlar projelendirmede en sık yararlanılan araçlar arasındadır. Fakat Autocad dışında da bu çizimlerin yapılabildiği farklı programlar mevcuttur.

 

Doğalgaz projelendirme ve teknik çizim işlemi  pek çok ince ayrıntıyı içerir. Yetkili, sertifikalı mühendislik firmaları haricinde bu teknik çizimlerin yapılması mümkün değildir ve hayati riskler oluşturur. Ancak Kahramanmaraş’ta Armadaş tarafından yetkilendirilmiş firmalar bu konuda güvenilir hizmet verebilmektedir.

 

Sadece sertifikalı firmalar Zetacad ve Autocad programları aracılığıyla sahadaki gerçek uygulamayla birebir örtüşen profesyonel proje çizimleri yaparlar.

 

Nitekim doğalgaz projesi ile sahada uygulaması yapılacak tesisatın her bakımdan birebir uyum gösterme mecburiyeti vardır. Proje çizimlerinin Armadaş’ın onayını almasının ardından Armadaş ve yetkili firma personeli ile beraber denetimler gerçekleştirilir. Denetimler sonucunda proje çizimleri ile uygulanan tesisat arasında birebir örtüşme olması durumunda sözleşme düzenlenerek gaz açımı sağlanmaktadır. Gaz açımı işlemi esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü aksaklık veya sorun halinde gaz açımı iptal edilip yetkililerce mühür vurularak kullanım dışı bırakılmaktadır. Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için projelendirme ve tesisat işlemlerinizi mutlaka Armadaş tarafından yetkilendirilmiş güvenilir bir firmaya yaptırmanız gerekmektedir.

 

Kombi Değişim Formu Nasıl Düzenlenir?

 

Kombi Değişim Formu cihazını yeni bir cihaz ile değiştirmek isteyen her kullanıcının yerine getirmesi zorunlu olan bir işlemdir.

Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır;

 

1) Hâlihazırda kullanılmakta olduğunuz hermetik kombinin yoğuşmalı bir kombi ile değiştirilmesini istemeniz durumunda, cihazın yatak odası veya banyoda olmaması gerekmektedir. Hizmet aldığınız yetkili doğalgaz firması Kombi Değişim Formu - Gaz Yakıcı Cihaz Montaj Bildirim Formu tertip ederek Armadaş’ın onayını alır. Düzenlenen bu evrak ile beraber satın aldığınız kombinin servis yetkilisi tarafından cihazınızın ilk çalıştırması yapılır ve garanti süreniz başlamış olur. Söz konusu evraka sahip olmayan kullanıcıların cihazı garanti kapsamı dışında kalır.

 

2) Konutunuzun doğalgaz tesisatında değişiklik söz konusu olduğunda, kombinizin yerinin değişmesi gerektiğinde ve buna benzer işlemlerde Armadaş’a mutlak surette bildirimde bulunmanız gerekmektedir. Yine Armadaş tarafından onaylanmış tadilat projesi almanız zorunluluk arz eder.

 

3) Hermetik kombinizi bir başka hermetik kombi ile değiştirmeniz durumunda bu işlem için projelendirme gerekmez.

 

4) Kombinizin yetkili servisinin onaylı Kombi Değişim Formu olmaksızın cihazınız üzerinde değişiklik yapma yetkisi bulunmamaktadır.

 

Kombinizin yerinin belge düzenlenmeden önce değiştirilmiş olması ya da tesisat üzerinde değişiklik yapılmış olması hallerinde söz konusu Kombi Değişim Formu onaylanmaz. Bu gibi hallerde onay için tekrar doğalgaz projelendirmesi yapılması gerekmektedir. Proje onayının ardından randevu alınır. Bunum neticesinde kullanıcıyla irtibata geçilerek gaz açımı randevusu alınmaktadır. Söz konusu denetimlerin gerçekleştirilmesinin ardından randevu gününde Armadaş yetkilileri ile beraber firma mühendisleri gaz açımını gerçekleştirmek üzere adresinize gelerek süreci tamamlamaktadırlar.

 

Şofben Değişim Formu İçin Gerekli Bilgiler

 

Şofben Değişim Formu da Kombi Değişim Formu ile benzer özellikleri taşımaktadır. Bu bağlamda her iki belge de cihaz değişim formları olarak nitelendirilebilir. Cihaz değişim talebi esnasında istenen bilgiler şöyle sıralanabilir;

 

1) Tüketim numarası,

 

2) Tesisat numarası,

 

3) Eski cihazın markası ve modeli,

 

4) Müşteri telefon ve adres bilgileri,

 

5) Yeni cihazın marka ve modeli,

 

Yetkili firma Armadaş onaylı mühendisler ile yürütülen işlemler kapsamında verdiğiniz bilgilerin veri tabanına kaydını ve değişim sürecinin doğru şekilde işlemesini sağlamaktadır.

 

İşyeri Etüt Formu Nasıl Düzenlenir?

 

İşyeri doğalgaz bağlantısı ve gaz açımı işlemlerinden önce yetkili firma tarafından uygulama alanında gerekli etütler ve projelendirme faaliyeti yürütülmesi gerekmektedir. Yürütülen etüt faaliyetinin sonunda İşyeri Etüt Formu düzenlenerek Armadaş’tan onay alınır. Onayın ardından tesisat işlemleri, ilgili şartname maddeleri uyarınca yerine getirilerek doğalgazın açımı sağlanmaktadır.