Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Doğalgaz Tesisatı

Kahramanmaraş Doğalgaz Tesisatı

Kahramanmaraş’ta ikamet eden bireylere sunulan hizmet, doğalgazların eve bağlanması ve ısınma gibi temel ihtiyaçların giderilmesi için tesisat kurulmasını sağlamaktadır. Bu hizmet, ev ve iş yerleri için tercih edilebilir. Doğalgaz bağlama imkanının bulunduğu evler ve iş yerlerine gerekli tesisat çalışmaları firmamız tarafından kısa süre içerisinde gerçekleştirilir. Doğalgazın bağlanabilmesi ve kullanılabilmesi açısından tesisat kurulumun doğru bir şekilde yapılması çok önemlidir. Tesisatta bulunacak herhangi bir sorun ya da eksiklik, doğalgaz firmalarının hizmet vermesini engelleyeceği gibi çok sayıda farklı soruna da sebebiyet verebilir.  Bu sebeple, doğalgaz tesisatının tamamen profesyonel bir şekilde kurulması gerekmektedir.

 

Doğalgaz Tesisatı Nedir?

 

Doğalgaz tesisatı, dış bağlantıdan gelen doğalgazın hatlar kullanılarak ev içerisinde taşınmasını sağlamaktadır. Tesisat, çeşitli boru bağlantıları ve vanalardan oluşmaktadır. Vanalardan çıkan borular, kaloriferlere ve su tesisatına bağlanarak doğalgaz tesisatı kurulum işlemi gerçekleştirilir.

 

Doğalgaz Tesisatı Kurulumu Hangi Firmalar Tarafından Yapılmalı?

 

Doğalgaz tesisatı kurulumu, evlere ve iş yerlerine yapılabilir. Ancak tesisat kurulumunun profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Doğalgaz tesisatının doğalgaz şirketlerinden yetki almış firmalar tarafından yapılması gerekir. Onaylı ve yetkili tesisat firmaları tarafından doğalgaz tesisatı yapılmadığı takdirde doğalgaz dağıtıcı firması, gaz açımını başlatmaz. Ayrıca amatör ve yetkili olmayan kişiler tarafından yapılacak olan doğalgaz tesisatı, farklı sorunların meydana gelmesine sebep olabilir. Firmamız, ilgili doğalgaz firması tarafından onaylanmıştır ve Kahramanmaraş mevkiinde sizlere profesyonel hizmet sunmaktadır.

 

Doğalgaz Tesisatı Kurulumu

 

Doğalgaz tesisatı, firmamız bünyesinde çalışan profesyoneller tarafından yapılmaktadır. Doğalgaz tesisatının tamamen kurulması, evlere ve iş yerlerinde doğalgazın açılabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken birçok işlem vardır. Bu işlemler sırasıyla şu şekildedir;

 

Doğalgaz tesisatının ana vanasının kurulumu

 

İlk olarak ana vana kurulum işlemi gerçekleştirilir. Bu adım doğalgaz bağlantısının kontrol edilmesi açısından önemlidir ve doğalgaz tesisatı kurulumunda ilk aşamadır.

 

Dağıtım borusu kurulumu

 

Ana vananın kurulumundan sonra dağıtım borusu kurulmaktadır. Dağıtım borusu, ana vanadan çıkarak doğalgaz tesisatının kurulacağı ev içerisinde bağlanır.

 

Kolon borusu kurulumu

 

Dağıtım borularının ardından kolon boruları kurulmaktadır. Kolon boruları, ev ya da iş yeri içerisinde bulunan ve dikey olan borulardır.

 

Sayaç bağlantısı

 

Sayaç bağlantısı da doğalgazın kullanılabilir duruma gelmesi için kurulmaktadır. Sayaç bağlantısı da çeşitli borular kullanılarak yapılmaktadır.

 

Tüketim hattı kurulumu

 

Ayrım ve dağıtım hattı kurulumu

 

Yukarıdaki aşamalar doğrultusunda doğalgaz tesisatı kurulumu gerçekleştirilmektedir. Ana vana, kombi ve tüm hattın kurulumu firmamız tarafından sizlere verilen hizmetler arasında yer alır.

 

Doğalgaz Tesisatının Kurulumunun Ardından Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Doğalgaz da diğer tüm gazlar gibi patlayıcı ve zehirleyici özelliğe sahiptir. Bu sebeple gerek tesisat kurulumunda gerekse de doğalgaz bağlantısının gerçekleşmesinin ardından dikkat edilmesi gereken çok sayıda detay bulunmaktadır.

 

1) Kombi seçimine dikkat edilmeli

 

2) Tesisat firması seçimine dikkat edilmeli

 

3) Kurulumda ve kurulumun ardından tesisatta kaçak olup olmadığı kontrol edilmeli

 

4) Doğalgaz açma ve bağlanma işlemleri tamamlandıktan sonra kaçak olup olmadığı test edilmelidir.

 

Yukarıdakiler doğalgaz tesisatı kurulumunda ve doğalgaz bağlantısının açılmasının ardından kontrol edilmesi gereken detaylar arasında yer alır. Doğalgaz, insanların yaşam alanlarında bulunur ve bu sebeple herhangi bir kaçak ya da sızıntı olması insan hayatını tehlikeye atabilir. Bu sebeple kurulum aşaması boyunca tüm kontroller doğru bir şekilde yapılmalıdır. Kahramanmaraş doğalgaz tesisatı kurulumu adı altında sizlere hizmet veren firmamız, uzun süredir bu sektörde yer almaktadır ve sağladığı güven sayesinde lider bir firma olarak sizlere hizmet vermektedir. Firmamız, can sağlığınız ve zaman kaybı yaşamamanız adına hiçbir detayı atlamadan gerekli tesisat kontrollerinizi de gerçekleştirir.

 

Tesisat Ne Kadar Sürede Kurulur?

 

Kahramanmaraş doğalgaz tesisatı hizmetinden faydalanmak isteyen bireylerin öncelikli olarak firmamızı arayıp randevu talep etmeleri gerekir. Randevu talebinin ardından belirlenen saatlerde firmamız bünyesinde çalışan tesisatçılarımız, adresinize ulaşır. Adreste gerekli incelemeler yapılır ve ardından tesisat kurulum işlemlerine başlanır.

 

Doğalgaz Tesisatı Kurulum Fiyatları

 

Doğalgaz tesisatı kurulumu için ücretlendirmeler, farklı faktörler doğrultusunda değişiklik gösterir. Doğalgaz tesisatı fiyatlarını etkileyen en büyük faktör, tesisatın kurulacağı alanın metrekaresidir. Metrekare doğrultusunda tesisat kurulumunda kullanılacak olan araç ve gereçlerin miktarı değişiklik göstermektedir. Ancak firmamız uygun fiyat garantisi altında sizlere hizmet sunar. Bu sayede uygun fiyatlar karşılığında kaliteli hizmet alarak doğalgaz tesisatınızı evinize ya da iş yerlerinize kurdurabilirsiniz.