Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Elektrikli Kombi Satışı ve Montajı

Kahramanmaraş Elektrikli Kombi Satışı ve Montajı

Temel olarak kombiler, suyu ısıtıp bir pompa aracılığı ile peteklere iletmektedirler. Elektrikli kombi, sadece elektrik enerjisi ile çalışmakta olan, güç yapısına göre depoya montajı yapılan kapalı tüpler halindeki rezistanslar ile ortamın ısıtmasını gerçekleştirmeyi yapmaktadır. Elektrikli kombilerde su, elektrik enerjisi aracılığıyla ısıtılıp peteklere iletilmektedir. Aynı şekilde geri dönen su tekrar ısıtılarak peteklere yeniden pompalanmaktadır. Bu şekilde ortamın ısıtılması sağlanmaktadır. Kahramanmaraş elektrikli kombi satışı ve montajı yapan firmamız aracılığı ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda kaliteli hizmet alabilirsiniz.

 

Baca yapısı olmayan elektrikli kombi, elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek gerekli ısıtma ve sıcak su ihtiyacını karşılamaktadır. Yüksek verimlilikte çalışan bu kombi tipi, genellikle gaz yakıtının temin edilmediği bölgelerde yaygın tercih sebebidir. Konfor açısından gazla çalışan kombilerden hiçbir farkı yoktur. Ama elektrik birim fiyatı yüksekliği sebebi ile ekonomik olarak daha maliyetlidir.

 

Elektrikli Kombi Avantajları Nelerdir?

 

Elektrikli kombilerin kullanım avantajlarına baktığımızda karşımıza şu maddeler çıkmaktadır:

 

1) Elektrikli kombiler herhangi bir yakıt gerektirmezler, sadece elektrik ile çalışmaktadırlar.

 

2) Herhangi bir baca gazı üretmezler. Bundan dolayı baca ile bağlantıya ihtiyaçları yokturlar. Çevre dostudur.

 

3) Bu kombi tipinde gazdan zehirlenme riski yoktur ve sağlığı bu açıdan tehdit etmez.

 

4) Elektriğin olduğu herhangi bir yerde kullanımı mümkündür.

 

5) Çalışma sırasında ve sonrasında katı atık (kül, gaz..) oluşumu olmaz.

 

6) Elektrikli kombiler sessiz çalışırlar, gürültü oluşturmazlar.

 

7) Elektrikli kombiler montaj sırasında istenilen yere konabilir, kısıtlaması yoktur.

 

8) Kombi ebat olarak büyük değillerdir, yer kaplamazlar.

 

Elektrikli Kombi Dezavantajları Nelerdir?

 

Elektrikli kombilerin kullanım dezavantajlarına baktığımızda karşımıza şu maddeler çıkmaktadır:

 

1) Kullanım olarak elektrik enerjisi ile çalıştığı için yüksek gelen faturalar ekonomik olarak zorluk çıkarabilir.

 

2) Elektrik enerjisi ile çalıştığı için elektrik kesintisinde çalışmazlar.

 

3) Elektrik kaçağı oluşma riski vardır.

 

Elektrikli Kombi Seçerken Neler Yapılmalıdır, Neye Göre Satın Alınmalıdır?

 

Elektrikli kombi modellerinde karşımıza birçok model çıkmaktadır. Tüm bu modeller bazı avantaj ve dezavantajlar barındırırlar. Elektrikli kombi seçimi yapılırken iyi ve kullanışlı kombiyi satın almak için farklı marka ve modelleri incelemek, ihtiyaçlarınızı belirleyip buna uygunluğunu kıyaslamak ve size en uygun cihazı seçmeniz çok önemlidir. Fiyat olarak bu kombi tipleri, yoğuşmalı kombi ve hermetik kombiye oranla daha uygundur. Ayrıca kullanım olarak bakıldığında son teknoloji ile üretilen elektrikli kombiler en yüksek verimle çalışıp birçok açıdan tasarruf sağlamaktadır.

 

Farklı model ve markalardan oluşan kombilerimizin satışı ve satış sonrası hizmetleri ile bu sektörde sizlere en uygun seçenekleri sunuyoruz. Size uygun elektrikli kombi model ve markalarını öğrenmek ve bilgi almak için, Prizma Isı olarak bu sektörde deneyimli ve uzman kadromuzla faaliyet gösterdiğimiz hizmetlerimizden yararlanabilir, bizlere web sayfamızın iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

 

Elektrikli Kombi Montajı Nasıl Yapılmaktadır?

 

Elektrikli kombi montajı belirli kurallara göre yapılmalıdır. Kombinin tam verimli ve sorunsuz çalışması adına bu çok önemlidir. Montajı için dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedersek:

 

1) Elektrikli kombi donmaya karşı korunmuş bir yere yerleştirilmelidir. Özellikle kış aylarında uzun süre kullanılmaması durumunda suyun donmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

 

2) Elektrikli kombiye bağlanan şebeke suyunun 6 bar’ dan daha yüksek olması durumunda, kullanım suyu girişine basınç regülatörü yerleştirilmelidir.

 

3) Ayrıca kombideki kullanım suyunun şebeke basıncının 0,8 bar’ dan düşük olduğunda basınç yeterli gelmeyecektir.

 

4) Elektrikli kombilerde, radyatörden kombiye girişte kir-pislik tutucu konulması gereklidir. Bu pislik tutucu kombi parçalarının içine girebilecek olası maddeleri engelleyeceğinden kombimizin kullanım ömrünü uzatacaktır.

 

Elektrikli Kombi İle Doğalgazlı Kombi Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Her farklı sistemde olduğu gibi elektrikli kombi ve doğalgazlı kombinin de kendi aralarında bazı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak:

 

1) En önemli faktörlerden biri olarak doğalgaz hattının olmadığı şehir merkezlerinden uzak veya sahip olmayan yerlerde elektrikli kombi kullanımı oldukça kullanışlıdır. Doğalgaz tesisatı için yapılacak maliyete göre çok daha uygun fiyatlıdır.

 

2) Elektrikli kombi, Elektrik enerjisi kullandığı ve doğalgaz ile çalışmadığı için baca bağlantısına gerek duyulmamaktadır.

 

3) Doğalgazlı kombiler boyut olarak daha büyüktür, elektrikli kombiler daha az alan kaplarlar.

 

4) Doğalgazlı kombilere göre oldukça sessiz çalışırlar, herhangi bir gürültü oluşturmazlar.

 

5) Elektrikli kombiler monte edilmek için özel bir yere ihtiyaç duymazlar, evin herhangi bir yerine konumlandırılabilirler.

 

6) Hacim olarak büyük olan evler için daha büyük kapasiteli elektrikli kombi gereksinimi olmaktadır. Bunun için de evlerimizde farklı bir elektrik hattı olması gerekir. Bunun güvenlik ve tedbir açısından topraklı yapılması gerekir.

 

7) Maliyet olarak değişkenlik gösterse de elektrikli kombi kullanımı veya doğalgazlı kombi kullanımı daha tasarruflu demek doğru olmamaktadır. Bunun için belirli etkenler vardır.

 

Bunlar, evin metrekaresi, uygulanmış ise yalıtım durumu ve evin mevcuttaki tesisatının durumuna ve uygulanmasına göre değerlendirilmesi gerekmektedir.