Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Klima Bakımı

Kahramanmaraş Klima Bakımı

Hem yaz günlerinde hem de kış günlerinde evlerde konfor sağlayan klimalar, neredeyse tüm evlerde bulunuyor. Bununla birlikte klimaların ömürlerini uzatmak ve verimini arttırmak için düzenli olarak yapılan klima bakımı da hepimiz için çok büyük önem kazanıyor. Bu yönden Kahramanmaraş klima bakımı söz konusu olduğunda Prizma Isı, uzman kadrosu ve uzun yılların vermiş olduğu deneyimle birlikte sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir.

 

Bakım için gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştiren teknik ekibimiz, klima temizliği, filtre bakımı, gaz dolumu, verimi ve konfor ortamını sağlayarak, sizlere çok daha sağlıklı bir deneyim sunmaktadır. Uzman kadromuzla tüm model ve marka klimalarınıza uygulayabileceğimiz; Kaharamanmaraş klima bakımı, montajı, yer değişimi, parça değişimi ve temini gibi tüm konularda ayrıntılı bilgi almak için sitemizdeki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

 

Klima Bakımı Nedir ve Ne Zaman Yapılmalıdır?

 

Klima bakımı, klimanın verimi ve uzun süreli kullanılması için çok önemli bir konudur. Klima bakımı, bu konu hakkında bilgi sahibi kişilerin cihazın en sağlıklı kullanım şartlarına getirilmesi, genel kontrol ve temizliğinin yapılması şeklinde açıklanabilir. Mevsim geçişlerinde farklı hava koşularıyla karşılaşan klimalar, zamanla toz kir ve pislikten dolayı tıkanabilir. Bulunduğumuz ortamda çalışan bu klimalar sağlığımız için büyük risk taşır. Özellikle paneller arasında oluşabilen ve insan sağlığına zararlı olan hava içerisinde teneffüs edildiği takdirde baş ağrısı ve solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olabilecek ‘lejyonel bakterisi’ oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu yapılan bakımlar sırasında sahip olduğunuz cihazın tüm değerleri kontrol edilir, gerekli müdahale yapılarak gerek iç gerekse dış temizliği yapılır.

 

Bir diğer önemli konu ise bakımların yapılma tarihleridir. Periyodik olarak yapılması uygun olan bu bakımların, yaz ve kış ayları ortası yerine, bu ayların başlamasından önce yapılması daha uygundur. Yılda iki kez olacak şekilde yapılan bu bakım yoğun kullanılacak olan yaz ve kış aylarında hazır durumda olması ve etkin performans göstermesini sağlayacaktır. Aynı zamanda düzenli olarak bakımı yapılan klimalar ekonomik olarak da tasarruf sağlayacak, daha az enerji kullanacaktır. Bu da size maddi anlamda bir dönüt sağlayacaktır.

 

Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Klimanıza yapılacak bakım sırasında tüm detayları inceleyerek, Prizma Isı olarak konfor ortamı oluşturmak amacıyla gerekli tüm işlemleri yapmaktayız. Bu işlemleri kısaca sıralamak gerekirse:

 

1) Klimanın yüksek gerilim girişleri kontrol edilir.

 

2) Hava filtresi sökülerek temizliği sağlanır.

 

3) Oda termostatı ayarları kontrol edilir.

 

4) Dış ünitede çalışan elektriksel devrelerin tümü çalışır haldeyken akım kontrolleri yapılır.

 

5) Yüksek ve alçak basınç ölçümleri gerçekleştirilir.

 

6) İç ve dış ünitenin gerilim ve besleme akım ölçümleri yapılır.

 

7) Bakır boru hattında ezilme ya da kaçak olup olmadığı kontrol edilir, gerekliyse onarımı sağlanır.

 

8) Bakır boru hattının izolasyon kontrol edilir ve gerekliyse onarımı sağlanır.

 

9) Evaporatör hava emiş filtrelerini kontrol edilir ve temizliği yapılır.

 

10) Gaz ölçümü yapılarak kontrol edilir ve gerekli durumlarda gaz dolumu sağlanır.

 

11) İç-dış ünite fan temizliği yapılır.

 

12) Fan motoru ve yağ durumu, fan ve şaftın pozisyonu, kanat eğim kontrolü yapılır.

 

13) Kumanda ayarlarının ve performansının kontrolleri yapılır.

 

Klima Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

 

Klima bakımı yapılmazsa hem ekonomik, hem fiziksel olarak bir çok sorun oluşmaya başlayacaktır. Gerekli bakımı yapılan bir klima ile bakımı yapılmayan klima arasında %25'lik bir verim farkı oluşmaktadır.  Düzenli olarak yapılması gereken klima bakımı yapılmazsa, klimanız yeteri kadar ısıtma-soğutma işlemini gerçekleştiremez. Bundan dolayı sürekli çalışma ihtiyacı hisseder ve bu süreklilik klimanın bozulmasına ve kullandığı enerji dolayısıyla ekonomik bir zarara neden olur. Bakımı yapılan bir klima, bakım yapılmayan klimaya göre %10 daha az elektrik sarfiyatı sağlar. Genel olarak klimanızın bakımı yapılmazsa gerçekleşebilecek durumları sıralarsak,

 

1) Klimanızdan sağlıklı bir şekilde verim alamazsınız.

 

2) Klimanın kullandığı enerjiden tasarruf sağlayamazsınız.

 

3) Sürekli çalışan klimalar zamanla arıza yapmaya başlar ve sürekli klima sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

 

4) Zamanla oluşan kir ve pislikten klimanızın oluşturduğu gürülyülü sese maruz kalırsınız.

 

5) Klimanızın kullanım ömrünü kısaltırsınız.

 

6) Bakımı yapılmayan klima sağlığınızı tehdit eder ve bazı solunum yolu hastalıklarıyla karşı karşıya kalırsınız.

 

7) Gerekli genel kontroller sağlanmazsa içerisindeki akım kontrolleri ve malzeme kontrolleri yapılmazsa oluşabilecek tehlikeli durumlara yol açıp, can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atmış olursunuz.

 

Tüm bu sorunlara maruz kalmamanız adına Prizma Isı olarak sizlere en kaliteli hizmeti vermek için, sitemizdeki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.