Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Klima Temizleme

Kahramanmaraş Klima Temizleme

Bulunduğumuz coğrafya koşulları nedeniyle, ülkemizde yaz ayları oldukça sıcak olmaktadır. Bu durum, çalışma ve yaşama şartlarının zorlaşmasın neden olur. Serinlemek için birçok yöntem kullanırız. Bu yöntemlerden en yaygın ve etkilisi ise klimalardır. Sıcak havalarda hepimizin yardımına koşan klimalar, hayatımızı kolaylaştıran araçlardan biridir. Dışarıdaki hava ne olursa olsun bulunduğumuz ortamı serinleten klimalar, havayı da temizler.

 

Klima kullanımının bu avantajları nedeniyle ani klima arızaları oldukça can sıkıcıdır. Bu da birçok kullanıcının klima bakımı veya klima temizle işlemini aksatmasından dolayı kaynaklanır. Yılda en az iki kere yapılmak kaydıyla klima temizleme işlemleri aksatılmamalıdır.

 

Klima bakımının faydaları şunlardır:

 

1) Cihazınız daha verimli çalışır.

 

2) Klima arızalarının önüne geçersiniz.

 

3) Enerji tasarrufu sağlarsınız.

 

4) Fatura maliyetlerini azaltırsınız.

 

5) Sağlığınızı korumuş olursunuz.

 

6) Konfor ve güvenliğinizi korumuş olursunuz.

 

7) Temiz hava soluyup hastalıklardan korunmuş olursunuz.

 

8) Klimanızın ömrünü uzatmış olursunuz.

 

9) Mevsimleri sorunsuz geçerek olumsuz hava şartlarından etkilenmezsiniz.

 

Klima Bakımı

 

Klima bakımının düzenli aralıklarla yapılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde beklenmeyen durumlarda klimanız arıza yapabilir. Bu da hem maddi yük hem gereksiz bir uğraştırmaya neden olur. Klima bakımınız aksattığınız durumlarda klimanızın verimi de düşür. Sıcak havalarda kullanıyorsanız bulunduğunuz noktayı yeterince soğutmayabilir. Tam tersi durumlarda ise bulunduğunuz ortamı yeterince ısıtmayabilir. Bu gibi durumlar yaşamamak için klima bakımı işlemini aksatmamak oldukça önemlidir. Klima bakım işleminde genel olarak klima temizleme işlemleri uygulanır. Bu işlemler ise şunlardır:

 

1) Klima ünitesi temizliği,

 

2) Kondanser ünitesinin klima temizlik sıvısı ile temizliği,

 

3) Klimanın dışını su ve klima temizlik sıvısı ile temizleme işlemi,

 

4) Kompresörün çektiği akım ve gerilimin ölçülmesi,

 

5) Gaz basıncının kontrol edilmesi,

 

6) Klima ekipmanlarının herhangi bir arızaya sahip olup olmadığının kontrolü,

 

7) İç ve dış ünitenin klima temizlik sıvısı ile temizlenmesi,

 

8) İç ünite fanının temizlenmesi,

 

9) İç ve dış ünite drenaj sisteminin kontrol edilmesi,

 

Bu işlemler ile klima bakımı ve klima temizleme işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Özellikle uzun bir yaz mevsimini geride bıraktıktan sonra klima temizliği yapılmalıdır. Çünkü yaz mevsimi sırasında klima filtresi oldukça kirlenmiş olacaktır. Aksi halde uzun süre temizlenmeyen klimanız arıza verebilir. Tam tersi durumunda ise yaz mevsimi gelmeden klima kontrolü yapılmalıdır. Klimada herhangi bir arıza var ise giderilmelidir. Yoksa sıcak yaz günlerinde klimasız kalabilirsiniz. Bu mantıktan yola çıkarak yılda en az 2 kere klima bakımı yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Klima Temizleme İşleminin Avantajları

 

Düzenli olarak klima temizle işlemini uygulamanın birçok avantajı vardır. Eğer düzenli olarak klimanızı temizlemezseniz birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda klimanızın tamiri daha zor ve daha masraflı olacaktır. Özellikle klimalarınızın orijinal parçalarında arızalar gelebilir. Bu gibi durumlar yaşamamak için klimanızın periyodik bakımını yaptırmanız gerekmektedir. Böylelikle meydana gelebilecek ekstra masraflardan da kurtulmuş olursunuz. Bu problemlere ek olarak, klimanızda biriken toz parçaları klimanızın verimini düşürür. Hava sirkülasyonunun sağlamasını engeller. Bu da klimanızın bakteri tutmasına sebep olur.

 

Düzenli olarak bakımı yapılmayan klimalar sağlığınıza karşı da tehlikelidir. Klimanızın daha önceden tuttuğu bakteriler hastalık olarak geri dönebilir. Bu tür sorunları yaşamamak adına klima temizleme işlemlerini aksatmadan yapmalısınız.

 

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Diğer elektronik aletlerde olduğu gibi klimalarda da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat etmek klimanızın performansını oldukça artırır. Ek olarak, klimanızı daha süre kullanmanızı sağlar.

 

Pek çok kişi klimalarının değerlerini çok sıcak veya çok soğuk olarak ayarlar. Bu ayarlar ile bulundukları konumu daha hızlı soğutabileceklerini ya da ısıtabileceklerini düşünür. Bu yöntem oldukça yanlıştır. Küçük bir örnek ile açıklamak gerekirse, iki odanız olduğunu varsayalım. İki odanızın sıcaklık farkının 7 dereceden yüksek olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bu durumda, her derece düşüklüğü ile klimanın elektrik tüketiminde düşüş olacaktır. Bu da enerji tasarrufu yapmanızı sağlamaktadır. Bir diğer örnek olarak yaz aylarında klima kullanırken gündüz kapı ve pencereleri kapatmanız gerektiğidir.

 

Akşam serinliğinde ise klimalarınızı kapatıp kapı ve pencerelerinizi açmanız tavsiye edilir. Bu durumda evinizi sağlıklı bir şekilde havalandırmış olursunuz. Ayrıca, elektrik tüketiminiz de düşmüş olur. Klima temizleme ve klima bakım konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız firmamızla iletişime geçebilirsiniz.