Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Kömürlü Kazan Dairesi Kurulumu

Kahramanmaraş Kömürlü Kazan Dairesi Kurulumu

Pek çok alanda kullanılan ısıtma sistemlerinden biri olan kazan dairesi, belirli tesisat kurallarına dikkat edilerek kurulur. Kahramanmaraş kömürlü kazan dairesi kurulumu yapan firmamız, hassas ve titiz bir tesisat süreci geçirilmesini sağlar. Hızlı bir kurulum sürecinden sonra kömürlü ısıtma sistemi kullanıma hazır bir hale gelir. Farklı kurum ve kuruluşlarda da yaygın olarak kullanılan bir sistemdir.

 

Kömürlü Kazan Dairesi Sistemi

 

Kömürlü kazan dairesi, sıkça tercih edilen bir ısıtma sistemidir. Bu sistemin tesisatı ve kazanın kurulumu için belirlenen yönetmelik mevcuttur. Bu nedenle de kazan dairesi kurulumunun tüm adımları bu yönetmeliğe uygun olarak yapılır. Kazanın nasıl bir yere konumlandırılacağı da yönetmelikte belirlenen kurallar çerçevesinde belirlenir. Kömürlü kazan dairesi ısıtma sistemi kullanımı sırasında, bireylerin hiçbir şekilde zarar görmemesi için kurulum ve sevk işlemleri yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilir. Bu alanda uzmanlaşan ve gerekli eğitimleri alan personellerin gerçekleştirdiği kömürlü kazan dairesi kurulumu hizmetimiz, yönetmeliğe uygun olarak yapılır. Bu nedenle uzun yıllar sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde kullanıma uygundur.

 

Kömürlü Kazan Dairesi Nasıl Kurulur?

 

Kömürlü kazan dairesi kurulumu hizmeti veren firmamız, kurulum sırasındaki her işlemi yönetmeliğe göre yapar. Sorunsuz ve konforlu bir kullanım sağlaması açısından kazan dairesi kurulumda dikkat edilmesi gerekenler;

 

1) Kazan dairesinin konumlanacağı yer, yeterli bir seviyede hava akımına müsait olmalıdır.

 

2) Kazan kapağı, kapı veya pencere kenarı gibi bir alana bakacak şekilde kurulmalıdır.

 

3) Güvenlik önlemleri eksiksiz bir şekilde alınmalıdır.

 

4) Öncelikle kazan terazisi dengeli bir halde olacak şekilde yerleştirilmelidir.

 

5) Kazan yerleştirildikten sonra bağlantısı yapılmalıdır.

 

6) Montaj ve izolasyon sırasında kazanın ve sistemlerin ıslanmamasına dikkat edilmelidir.

 

7) Bakım ve onarıma gereksinim duyulduğunda sorun çıkmaması için, kazanın çevresinde birer metrelik boşlukların bırakılması gerekir.

 

8) Montaj ve kullanım sırasında, kazanın çevresinde kömür, kağıt gibi kolayca tutuşan malzemelerin olmaması gerekir.

 

9) Kömür kazanlarının çevresinde genleşme payı bırakılmalıdır.

 

10) Açık genleşme borusu kullanılmalı ve yeterli hacme sahip olmalıdır.

 

11) Kazan beslemesi bağlantısı, takıp çıkarılabilir olmalıdır.

 

12) Emniyet ventili kullanılmalıdır.

 

Kömürlü Kazan Dairesi Kurulumunda Açık Genleşme Borusu

 

Kazan dairesi kurulumu yapılırken yakıtın hangi tür olduğuna bağlı olarak bazı ek önlemlerin alınması gerekir. Kömür gibi yakıtlarla çalışan kazan dairelerinde, açık genleşme borusunun kullanılması gerekir. Herhangi bir arıza ya da elektriğin kesilmesi gibi durumlarda basınç ani ve aşırı bir biçimde yükselebilir. Mevcut olan emniyet ventilinin yetersiz kaldığı durumlarda açık genleşme borusuna ihtiyaç duyulur. Ani, aşırı basınç ve sıcaklık yükselmesi durumunda sistemin ekipmanlarının zarar görmesini engellemek amacıyla yeterli hacim ve kapasitedeki açık genleşme borusu kullanımı önerilir. Açık genleşme borusunun bir parçası olan tahliye kısmında, bu fazla sıcaklığın ve basıncın atılması için enerji boşaltımı yapılır. Bu nedenle bu borularda plastik malzemenin kullanılmaması önerilir. Açık genleşme borusu ile boşaltılan yüksek sıcaklıktaki suyun yerine, su rezervinden su takviyesi olur. Böylece su seviyesinin azalması engellenir ve sistemde hiçbir aksama olmadan kazan dairesi işleyişi sürdürülür. Açık genleşme borusunun yanı sıra, sisteme uygun bir emniyet ventilinin kullanılması da hayati önem taşır.

 

Kömürlü Kazan Dairelerinin Kullanımı

 

Kahramanmaraş kömürlü kazan dairesi kurulumu alanında hizmet veren firma, bu ısıtma sistemlerinin sağlıklı ve konforlu bir şekilde kullanılması için titiz, profesyonel ve hassas bir şekilde hizmet verir. Kazan dairesinin kurulumu sırasında her adım, yönetmelikte belirlenen şekilde atılır. Bireyler doğru bir kullanım gerçekleştirdiği takdirde, kurulan kazan daireleri uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Kazan dairesinin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken ilk unsur, kullanıma açmadan önce kazandaki su seviyesinin kontrol edilmesidir. Yeterli su seviyesinde su varsa, kömür de yeterli seviyeye gelecek kadar doldurulur. Kazanın duman borusunun da kontrolü sağlanır ve gerekli durumlarda boruların temizlenmesi gerekir. Vanalar da kontrol edilir ve sirkülasyon pompası da çalışır konuma getirilir. İstenen sıcaklık ayarlandıktan sonra sistem çalışmaya başlar. Düzenli periyotlarla fan ve baca temizliklerinin yapılması, gaz sızdırmazlık kontrolünün de gerçekleştirilmesi gerekir. Ziftlenme gibi durumların söz konusu olmaması ve sistemin zarar görmemesi için düzenli aralıklarla bakım ve temizliğin yapılması önerilir. Bu sayede uzun yıllar konforlu ve sağlıklı bir kullanım sağlanmış olur.