Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş LNG Tesisat Kurulumu

Kahramanmaraş LNG Tesisat Kurulumu

Sıvılaştırılmış doğal gaz anlamına gelen LNG, yüksek ısıya sahip çok verimli bir yakıttır. Havadan hafif olması ile bilinir. Ayrıca, kokusuz ve renksizdir. Taşıma ve depolama işlemlerinin kolaylığı için geliştirilmiştir. Ülkemizde ithal olarak gelen LNG, özel gemilerle taşınır. Sıcaklığının yükselmemesi için özel tanklarda depolanır ve taşınır. Sıcaklık ihtiyacının olduğu her alanda kullanılan LNG tesisatı çok verimli bir yakıttır.

 

Ülkemizde kış ayları oldukça soğuk olduğundan, insanlar ısınma problemleri yaşayabilmektedir. Doğalgaz borusunun olmadığı yerlerde insanların yardımına koşmaktadır. Piyasada birçok firma olduğundan kullanıcıların kafası karışabilir. Bu noktada Kahramanmaraş LNG tesisat kurulumu hizmetini güvenli bir şekilde alabileceğiniz bir firma ile iletişime geçmeniz, işinize fazlası ile yarayacaktır.

 

LNG Tesisat Kullanım Alanları

 

LNG, doğalgaz boru hattı olmayan alanlarda kullanılır. Çok verimli bir yakıt olmasından dolayı ısı ihtiyacı olan birçok bölgede LNG tesisatı kullanılmaktadır. Enerji ihtiyacını birçok farklı yakıtlarla sağlayan işletmelerden kullanılmaktadır. Ancak bu işletmelerde ilgili talimat, standart ve yönetmelikler sağlanmalıdır. Aksi halde LNG tesisatının kullanımı için onay çıkmaz. Ağırlıklı olarak her ölçekteki sanayi tesisleri, ticari işletmeler gibi yerlerde kullanılır. Daha geniş kapsamlı olarak LNG tesisatı şu yerlerde kullanılmaktadır:

 

1) Sıcak su ve kızgın su eldesi,

 

2) Buhar eldesi,

 

3) Sıcak hava eldesi,

 

4) Kızgın yağ eldesi,

 

5) Pişirme ve kurutma fırınları,

 

6) Metal işleme,

 

7) Seramik ve cam sanayi,

 

8) Elektrik üretimi amacıyla kullanılmaktadır.,

 

LNG Bir Patlayıcı Mıdır?

 

Uygun şartlar altında tutulduğu sürece herhangi bir patlama ve yanma riski bulunmamaktadır. Oksijen olmayan depolarda patlama veya yanma riski de olmaz. Eğer LNG açık havaya salınırsa, gazlaşarak havadaki oksijen ile bir araya gelir. Bunun sonucunda yanma olayı meydana gelebilir. Ancak, sıvı fazda LNG patlayıcı değildir. Buharı sadece kapalı bir ortamda ise patlayabilir. LNG buharının patlama yapması için parlayıcı sınırlar içinde olmalıdır. Bu da hava gaz oranının %5 ile %15 arasında olması demektir.

 

LNG Güvenli Midir?

 

LNG sektöründe yıllardır var olan bir güvenlik işleyişi mevcuttur. Bu güvenlik işleyişi sektördeki tünü birimleri kapsar. Taşımadan depolamaya, yeniden gazlaştırma işlemine kadar bir güvenlik işleyişi sağlanmaktadır. LNG terminalleri çok uzun bir süredir hiçbir ciddi kaza olmadan çalışmaktadır. Bunun sebebi ise LNG özellikleri içinde yer alır. -162°C gibi çok düşük bir sıcaklık sayesinde oldukça dayanıklıdır. Bunun yanı sıra, güçlü malzemeler ve özel yalıtımlar ile patlama riski en düşük seviyededir. LNG gaz haline dönüştürüldüğü sırada hemen yayılır ve havada seyrelir.

 

Doğal gaz ve likitin bu özellikleri ile kullanılacak güvenlik malzemeleri riski minimuma indirir. Özellikler, kullanılan ekipmanlar LNG güvenilirliğini sağlar. Özel tanklarda depolandığı sürece hiçbir patlama meydana gelmez. Çünkü bu tanklarda oksijen bulunmamaktadır. Bütün bu özelliklerin yanında Kahramanmaraş LNG tesisat kurulumu için gerekli şartlar ve yönetmelikler de sağlanmalıdır. Tüm bunlar yan yana gelince LNG güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarmaktadır.

 

 

LNG Taşımacılığı

 

LNG taşımacılığının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Boru hattıyla taşınması imkansız olan yerlerde doğalgaz, gemilerle taşınır. Bu noktada doğalgazın hacmi 600 kat küçültülerek soğutulma işlemine tutulur. Doğalgazın bu haline ise sıvılaştırılmış gaz yani LNG denmektedir. Sıvılaştırma işlemin sırasında gaz içindeki kirleticiler arındırılır. Bu sebeple, LNG doğalgazdan daha temiz bir hal alır. Sıvılaştırılan gaz, daha sonra metan tankeri denilen gemiler ile nakledilir. Dünyada hızla tüketimi artan doğalgaz tesisatı, boru hattının olmadığı yerlere ulaşamamaktadır. Bu noktada devreye LNG girmektedir. LNG tesisat kurulumu bu sebeple günden güne popüler olmaktadır.

 

LNG Tesisat ve Stoklama

 

LNG taşıması ve stoklaması için sıcaklığını koruyan vakumlu izolasyon malzemeleri ile yalıtılmış tanklar kullanılmaktadır. LNG, içinde çoğu metandan oluşan bir hidrokarbon karışımıdır. İçinde az miktarlarda etan, propan, azot ve doğalgaz bileşenleri vardır. LNG yoğunluğu içindeki bileşenlerine bağlı olarak değişmektedir.

 

Çevre Dostu LNG

 

Tüm dünyada oluşan hızlı sanayi ve kentleşme dolayısıyla çevre sorunlarını da artırmıştır. Havayı, toprağı ve su kaynaklarımız günden günde kirlenmektedir. Bunun nedeni ise kullanılan birçok zararlı yakıttır. Isıl işleme ihtiyaç olan alanlarda çevreye etkisi en az olan doğalgazın kullanılması önemlidir. Bu sayede, çevre sorunlarının çözümüne büyük katı sağlar.

 

Kahramanmaraş LNG tesisat kurulumu için firmamızla iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.