Çağdaş dünya şartlarında insanların sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik şekilde yaşaması ve çağdaş kullanılabilir yapılara sahip olmasında tesisat sistemlerinin önemi büyüktür. Her gün yenilenen ve gelişen bu sistemler, yapının tasarım aşamasında belirlenmeye başlayarak şekillenir. İyi bir sıhhi tesisat sisteminin oluşması için gerekenleri sıralayacak olursak:
1) Yapı kullanıcılarına güvenilir temiz su sağlamak ve bu suya farklı bir sıvının karışmasını önlenmesi,
2) Yapıya sağlanacak olan suyun miktarına ve basıncına göre uygun sistem kuruması ve gerekli durumda suyun depolanması,
3) Pis su drenaj sisteminin tıkanma ve madde birikiminden uygun şekilde korunmasının sağlanması,
4) Temiz su ve pis su sistemlerine uygun ayrıştırma yalıtım ve havalandırma sistemlerinin oluşturulması.
Sıhhi tesisat, bir yapı için gerekli olan suyun temin edilmesi, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı konularını içerir. Ayrıca pis suyun yapı dışına atılması, atık suların arıtılması ve yağmur suyu tahliyesi gibi konuları da içinde barındırır. Bir yapının en önemli parçalarından olan sıhhi tesisat, doğru yapılmadığında çok büyük sorunları da peşinde getirir.
Prizma Isı olarak, tüm yapı tiplerinde tesisatla alakalı tüm problemlerine bilgi ve tecrübelerimizle hızlı ve kalıcı çözümler sunmaktayız. Tüm tesisat sorunlarına cevap verebilecek profesyonel teknik ekibimiz ve son teknoloji donanımımızla sizlere hizmet vermekteyiz. Kahramanmaraş sıhhi tesisat işleri ve daha fazlası için web sitemiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
En çok kullandığımız yapı tipi olarak konutlarımız, içlerinde bulundurdukları lavabolar, duş tekneleri, evyeler, giderler, bataryalar, küvet ve klozetler birer sıhhi tesisat elemanıdırlar. Tüm bu elemanlarda yaşanan en basitten en kapsamlı problem sıhhi tesisat sorunudur ve çözülmesi gereklidir. Özellikle pis suyun atılması insan sağlığı için oldukça önemlidir. Sağlığa zararlı bu suların şehir kanalizasyonuna ulaşması, pis su kokularının ve gazının güvenli bir şekilde dışarıya taşınması, boruların böceklerle temas etmeme ve sızdırmaz olma durumu, dayanıklılığı gibi önemli hususlar bizler için önemli birer konudur.
Bir yapı için gerekli olan temiz suyun kullanılacak alanlara temin edilmesini sağlayan tesisat sistemidir. Temiz su tesisat sorunu yaşamamak ve önüne geçmek için dikkat edilmesi ve uygulanması gereken aşamaları sıralamak gerekirse:
1) Öncelikle montaj kurallarına uymamız, hatalı imalat yapılmaması gerekir.
2) Tesisat işlerini yaptırdığımız kişilerin alanında uzman ve eğitimli kişiler olmasına dikkat etmeliyiz.
3) Tesisatta kullanılacak malzemenin üreticinin verdiği kurallara uyularak kullanılası gerekmektedir.
4) Tesisat hatları yapı içi mobilya kullanımına göre şekillenmeli, mimari ve tesisat kullanım için ergonomik olmalıdır.
5) Metal borular kireçten korunur şekilde korumalı yapılmalıdır.
6) Tesisat tamamlandıktan sonra basınç testi ile kullanılabilirliği test edilmelidir. Ayrıca sızdırmazlık kontrol edilmeli, test yapılmalıdır.
7) Sızdırmazlık, eğim ve boru döşeme prensiplerine uygun olarak tesisat yapılmalıdır.
8) Yapı dışında kalan boruların donma ihtimali göz önünde bulundurulup standartlara uygun yapılmalıdır.
Yapı içerisinde kullanılan banyo, tuvalet ve mutfak gibi ihtiyaçlarımız için kullandığımız su, bina dışında bulunan rögara bağlanıp bu suyun bina içerisinden atılmasını sağlayan tesisat sistemine pis (atık) su tesisat sistemi denir. Pis su tesisatında dikkat edilmesi gerekenleri sıralarsak:
1) Tesisat atık su akıntısı kolay olacak şekilde oluşturulmalı ve gerekli malzeme boyutu kullanılmalıdır.
2) Alt kat boruları en kısa ve ergonomik yoldan bina dışına çıkarılmalıdır.
3) Tesisattaki kat boruları mümkün oldukça kısa olmalıdır.
4) Yatay ve dikey hatta birleşen noktalar kontrol edilmeli, dirseklerle bağlanmalıdır.
5) Tesisat döşeme durumundayken, borulara moloz ve pislik girmemesine dikkat edilmeli gerekliyse kapakla kapatılmalıdır.
Güvenilir ve iyi bir sıhhi tesisat hizmeti almadığımızda karşılaşabileceğimiz belirli tesisat arızaları karşımıza çıkmaktadır. Bu arızaların belirlenmesi, sebebinin bulunması ve tamir yönteminin kararlaştırma aşamalarına sıhhi tesisat arıza tespiti denir. Bu arızalardan bahsedecek olursak:
1) Conta Arızaları,
2) Musluk-Yuva Arızaları,
3) Gider Arızaları,
4) Tesisat Boru ve Pimaş Arızaları,
5) Ana Vana Arızaları,
6) Sifon-klozet Arızaları,
7) Atık Su Tesisatında Yaşanabilecek Arızalar.
İnşaat sektöründe sıkça kullanılan vitrifiye, lavabo, klozet, duş teknesi, tuvalet taşı gibi ıslak mekanlarda kullanılan genellikle seramik malzemeden elde edilen ürünlerin genel adlarıdır. Çok çeşitli renk ve tasarıma sahip olan vitrifiye model ve tipleri bulunmaktadır. Fiyatları marka, model ve kaliteye göre değişen vitrifiyeler kullanıcılarına uzun süre kullanım ömrü vaad etmektedir.
Kazan Dairesi Kurulumu