Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı No:119 Dulkadiroğlu/ KAHRAMANMARAŞ

0 (344) 231-0187

Kahramanmaraş Tesisat Kaçak Kimyasal Hizmetleri

Kahramanmaraş Tesisat Kaçak Kimyasal Hizmetleri

Kalorifer borularında oluşan patlak ve çatlaklar bu borulardan su sızmasına ve kalorifer su kaçağına sebep olmaktadır. Bu problem sonucunda kombi su eksiltmesi de meydana gelir. Bu problemi çözmek için genellikle tesisat boruları kırılmak zorunda kalır. Bu da tesisat kaçak sorunlarının can sıkıcı bir hal almasına sebebiyet verir.  Bu problem, genellikle petek su tesisatı ve kombi su tesisatında meydana gelir. Tesisat kaçak giderici kimyasal madde ile bu sorun artık rafa kalkıyor. Bu kimyasal madde sayesinde, hiçbir borunun kırılmasına gerek kalmadan problem çözülüyor. Kırma işlemi gerçekleşmeden yapılan bu tamirat işlemi ile kullanıcılar hem para hem de zaman kaybından kurtulmuş oluyor.

 

Kalorifer Tesisatı Su Kaçağı Giderici

 

Bu işlem kalorifer petek tesisatında meydana gelen kaçaklarda oluşur. Bu kaçaklar ayrıca kombi neden su eksiltir sorusunun da cevabıdır. Tespiti zor olan bu işlemi çözmek için kullanılan kaçak giderici kimyasal işleri kolaylaştırmaktadır. Hiçbir kırma dökme işlemi olmadan gerçekleştirilen bu işlem oldukça güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Kalorifer tesisatı su kaçağı giderme işlemini yapmadan önce radyatör temizliği yapılması da önerilir. Su kaçağı giderici kimyasal kullanmanın avantajları şunlardır:

 

1) Kombinin hareketli aksamlarına hiçbir zararı olmaz.

 

2) Su kaçağının atmosfere temas ettiği noktada kaçak giderici madde donar. Böylelikle tesisatın kaçak verdiği noktayı tıkamış olur. Hiçbir kırma dökme işlemi gerçekleşmeden tesisatınızdaki kaçak giderilmiş olur.

 

3) Doğaya hiçbir zararı olmayan bu ürün, tahriş edici de de değildir.

 

Su Kaçak Kimyasalı Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kimyasal bir madde olduğundan dolayı su kaçak kimyasalı uygulanırken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bazı tehlikelere yol açabilir. Su kaçak kimyasalı uygulanırken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

 

1) Su kaçak giderici kimyasalı kullanım sırasında maske ve eldiven takılmalıdır.

 

2) Gözle temas etmesi halinde bir an önce bol su ile yıkanmalı ve doktora danışılmalıdır.

 

3) Kimyasalın cilt ile temas etmesi halinde bol su ile durulayın.

 

4) Fayans, karo, lavabo ve parke gibi yüzeylere damlaması halinde hemen su ile durulayın. Aksi takdirde kristalleşmeye neden olarak yüzeyde leke yapabilir.

 

5) Çocukların erişemeyeceği yerlerde tutulmalıdır.

 

Kalorifer Tesisatında Su Kaçağı Nasıl Belli Olur?

 

Kombi cihazlarında mevcut olan su gösterge panelinde su basıncını gösteren bir bölüm vardır. Bu bölüme manometre adı verilir. Bazı cihazlarda bu bölüm manuel olabilirken bazılarında ise dijital olabilir. Su tesisatında kaçak olduğu zaman bu manometrelerde sürekli bir düşüş görülür. Bazı tesisatlarda üç günde bir, bazılarında ise haftada bir su basıncı gözlemlenemez. Tesisatlarda yaşanan bu basınç düşüşü nedeniyle, sıcak su akışı yetersiz seviyeye gelir. Bunun sonucunda peteklerin ısınması gerçekleşmez. Su tesisatı kaçağını anlamak için manometrelerdeki su basıncını takip etmek gerekir.

 

Kırmadan Su Tesisatı Tamiri Nasıl Olur?

 

Su kaçağı giderici kimyasal, su kaçağının bulunduğu bölgeyi tespit eden bir kimyasaldır. Bu kimyasal ile hiçbir kırma dökme olmadan su tesisatı tamiri gerçekleşmektedir. Bu işlem sırasında, kimyasallı su tesisatta kaçak olan bölgeye ulaşır. Bu bölgeye ulaştığında ise kristalleşir ve kaçak olan bölgeyi kapatır. Böylelikle kırmadan su kaçağı sorunu halledilmiş olur. Ayrıca, her basınç ve sıcaklıkta etkisin sürdüren su kaçağı giderici kimyasal, sorunu kökten halleder. Zaman kaybı olmadan ve uğraştırmadan kısa süre içinde su kaçağı olan yer kapanmış olur. Su kaçağı kimyasalını şu tesisatlarda kullanabilirsiniz:

 

1) Kombi tesisatı su kaçaklarında,

 

2) Su bağlantılarının olduğu merkezi sistemlerde,

 

3) Temiz su tesisatlarında,

 

4) Yerden ısıtma sistemlerinde,

 

5) Açık sistemlerde,

 

6) Yüzme havuzu ve beton yüzeylerde,

 

7) Petek su tesisatı kaçaklarında.

 

Kırma Dökme Olmadan Su Kaçağı Tamiri

 

Kış aylarında meydana gelen su kaçakları oldukça can sıkıcı olmaktadır. Bu sorunu yaşayan kişilerin akıllarına ilk olarak kırma dökme işleri gelir. Bu kırma dökme işleri ile uğraşmak zaman kaybına yol açmaktadır. Ekstra tadilat masrafları ile bu iş oldukça meşakkatli olmaktadır. Su kaçağı giderici kimyasal ile bu sorun ortadan kalkmaktadır. Bu kimyasal, hem petek su tesisatı kaçakları hem de kombi tesisatı kaçakları için kullanılmaktadır. Ev ve işyerlerini kirletmeden kısa süre içinde su tesisatı kaçağını önlemek çok daha basittir. Su kaçağı tespiti ve kırmadan su kaçağı tamir etme işlemi için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.